Zgjedhja e një ndërmjetësi kur investoni në pronë komerciale

Është një veprim vendimtar i rëndësishëm për ju që të merrni parasysh të punësoni një ndërmjetës të duhur për t’ju mbështetur në marrëveshjet e pasurive të paluajtshme. Shumicën e kohës, kjo varet nga niveli juaj i aftësisë në investime. Marrja e një ndërmjetësi me përvojë si mentor mund të jetë shërbime hidraulik elektricist piktor postim falas Tirane Kamez shumë e dobishme për një ndërmjetës fillestar, pasi ai mund të fokusohet saktësisht në identifikimin e gjërave që duhen bërë dhe jo në investimin e pronës, gjithashtu të mësojë se si të kënaqë të gjithë blerësit e mundshëm përmes negociatave të duhura. Sa i përket përvojës së lojtarëve në këtë industri, shumica e tyre janë në gjendje të operojnë në mënyrë të pavarur. Sidoqoftë, marrja e ndihmës nga një ndërmjetës tjetër mund të jetë e dobishme në një mënyrë ose në një tjetër.

Ka shumë të ngjarë që të keni nevojë për ndihmë nga një ndërmjetës kur përgatiteni për të blerë një pronë komerciale për qëllime investimi. Nëse jeni mjaft me fat për të marrë një ndërmjetës që është shumë i njohur dhe me përvojë në këtë industri, ndërmjetësi mund t’ju ofrojë një drejtim të qartë fokusimi lazer në zgjedhjen e një zgjidhjeje të përsosur investimi. Për shembull, një investitor mund të synojë të blejë një ndërtesë të braktisur në mënyrë që ta ndajë atë dhe t’ua japë me qira biznesmenëve në industrinë e shitjes me pakicë, në këtë rast, një ndërmjetës mund të jetë në gjendje të kryejë hetimin e zonës së synuar dhe të këshillojë investitorin për potencialin e ardhshëm. të një zone të synuar. Investitori më pas mund të bëjë një gjykim të duhur se paratë që do të investojnë janë të vlefshme për kthim të mirë. Pa detyrat e shtëpisë të bëra nga një ndërmjetës, investitori mund të ketë marrë një vendim të gabuar investimi.

Një ndërmjetës mund të bëjë më shumë sesa të hulumtojë zonën tuaj të synuar, ai madje mund të ndihmojë investitorin të zbulojë mundësinë e investimit. Në rastin e mësipërm, në shumicën e rasteve një ndërmjetës është në gjendje t’i rekomandojë investitorit një pronë tjetër të drejtë që i përshtatet planit dhe strategjive të tij të përgjithshme të investimit. Ndonjëherë një ndërmjetës madje ka informacion të brendshëm përpara se një pronë të listohet publikisht, kjo i ofron investitorit një shans të mirë për të vlerësuar mundësinë në detaje dhe më herët se njerëzit e tjerë. Me konkurrencë më të vogël, investitori fiton përparësi kur negocion me pronarin e pronës. Nëse ai është i gatshëm të paguajë komision shtesë për një ndërmjetës, atëherë mund të negociojë edhe në emër të investitorit. Kjo i jep përfitime si investitorit ashtu edhe ndërmjetësit, vetëm një situatë e favorshme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.